Hummus

Hummus er en ret, der stammer fra mellemøsten. Navnet stammer fra det arabiske ord for kikærter, der er hovedbestanddelen.

Her er min opskrift på hummus:

Ingredienser

250 g kikærter
2-3 fed hvidløg eller efter smag
saften af ½-1 citron
1 dl olivenolie
evt. 1-2 tsk. tahin
salt og peber
evt. et bundt persille

Tilberedning

Kikærterne sættes i blød i rigeligt vand i 12-15 timer, hvorefter de koges i frisk vand i cirka 50 minutter.

Alle ingredienserne kommes i en køkkenmaskine (foodprocessor) med en skarp kniv og kværnes til en jævn masse.
Tahin kan evt. udelades. Konsistensen justeres med lidt vand, så den ikke er alt for fast.
Smages til med salt og peber.

Serveres med oliven og hakket persille.

Skal retten spises samme dag, kan man kværne et bundt persille med. Skal den gemmes, ville jeg nok ikke gøre det,
men i stedet servere hakket persille til.

Hummus kan holde sig en uges tid i køleskabet.


 

Sidst opdateret 3. januar 2010.