Vegetarisk gullashsuppe

Gullashsuppe er en traditionel ungarsk ret, en kraftig og stærk suppe.
Her er kødet erstattet af champignon.

Ingredienser

500 g kartofler
250-400 g champignen
2-3 løg
2 fed hvidløg
1-2 grønne peber
1 ds. hakkede tomater
1 terning grøntsagsbouillon
vand
olivenolie og smør
oregano, rosenpaprika og edelsüss (stærk og mild)
salt
(evt.) 1 glas rødvin

Tilberedning

Hak løg og hvidløg og skær grøn peber i passende tern.

Kom olivenolie og smør i en gryde og svits grønsagerne.
Tilsæt en ds. hakkede tomater, bouillonterning, vand og kartofler skåret i terninger.
Tilsæt salt og krydderier og lad koge.

Skær champignon i kvarte og svits inden de tilsættes suppen.

Når suppen er kogt mør, smages den til med salt og paprika og evt. et glas rødvin.
Suppen må gerne være lidt stærk og lidt tyk, så den skal evt. også jævnes lidt.

Serveres med bondebrød til.


 

Sidst opdateret 4. december 2015.